"בריחה מצפת" – היכן לרכוש את הספר ומורה דרך להוצאה עצמית

נותרו כרכים בודדים מכירת המהדורה מסתיימת ב-28 בפברואר 2018 או עד אזילת המלאי.

ראיון עם קובי ברקאי על "בריחה מצפת"

 

לכל אדם יש סיפור חיים, סיפור משפחה, רעיונות מקוריים, תובנות, תחביבים, הגיגים, בעיות, שאלות ומשאלות ואולי גם  בשורות * רבים רוצים למצוא דרך לבטא עצמם בספר * מאמר זה נועד לסייע לכותבים לפרוץ את תקרת הזכוכית של המו"לים ורשתות הספרים * זהו סיפור ההפקה של ספרי "בריחה מצפת" שבימים אלה מסתיימת מכירת המהדורה הראשונה

הקוראים הוותיקים של אתר זה כבר קראו כמה מן הטיוטות לפרקי הספר. רבים הגיבו בחיוב. לאלה שלא קראו הנה טיוטה של פרק אחד.

זהו סיפורה של משפחה, שהגיעה לצפת מגליציה [כיום אוקראינה] בשנת 1820. הסיפור נכתב דרך עיניו של ילד בן 8, שנולד בעיר במאה העשרים, ומתחקה אחר שורשי משפחתו וגלגוליה משך שבעה דורות. בבגרותו הוא מגלה כי העיר, שבילדותו היתה בעיניו עיר קסומה היא עיר אוכלת יושביה.

הילד עוקב אחר מסע הייסורים שעברה המשפחה בעיר שאלפים מתושביה נספו ברעידות אדמה, במגפות, בפוגרומים וברעב.

במלחמת העולם הראשונה, מצאו את מותם כשני שליש מיהודי צפת במגפות וברעב.

האסון הנורא הזה לא היה מכת טבע אלא תוצאה של התנהלות העיר בידי גבאיה. סיפורה  של צפת במאה ה-19 הוא סיפור המלחמה הנואשת של המעטים, שניסו להכניס מעט אור לחשכת הבערות והעוני, לבין אלה שדוד שו"ב, ממייסדי ראש פינה, כינה "העטלפים השחורים".

המלחמה בין בני האור לבני החושך היתה בעיקר בתחומי המודרנה, החינוך והרפואה. כל ניסיון להביא לצפת רופא, להקים בית חולים, מוסד חינוכי להשכלה ולהכשרה מקצועית, ספריה – נתקל בחומה של גבאי העיר ובריונים שהכריזו חרם והפעילו אלימות עד כדי ניסיון אחד לפחות של רצח.

הספר מבוסס על יומן שנתגלה, המתאר את החיים בצפת ובמושבות הברון מראשית המאה העשרים; על ראיונות עם האחרונים שב"זקני צפת", ביניהם יעקב סרור ובנימין גייגר, וכן מחקרים ומסמכים שגיליתי במהלך המחקר.

הוא מספר לא רק את סיפורה של צפת אלא גם סיפורם של גיא אוני, ראש פינה, משמר הירדן ומטולה. וגם את הסיפור המופלא של החייאת הדיבור העברי בראש פינה, שתרמה לדיבור העברי יותר מאשר אליעזר בן יהודה. כך הפך ספר המשפחה שתכננתי לספר היסטורי, החושף מציאות שמעטים יודעים עליה, כולל יהודי צפת בדורנו.

מקובץ Word לספר מודפס

לא כתבתי את הספר למגירה וגם לא לבני משפחתי. לדעתי זהו ספר היסטורי חשוב שראוי שיגיע לידיעת ציבור רחב ככל האפשר. התייעצתי עם חברים שפרסמו באחרונה ספרים. הזהירו אותי כי אין טעם לפנות להוצאות הספרים הואיל ואלה רק ידרשו כסף ותרומתם להפקה, לשיווק ולהפצה היא שולית.ות ספרים. רבים מהם נמכרו בסטימצקי [וכמה מהם נמכרים עד היום].

למרות זאת מילאתי טופס פניה של רשת סטימצקי, שהבטיחה להפיק ולהפיץ ספרים לכל המעוניין. בעקבות פנייתי התקשרה אלי אשה שהציגה עצמה כמנהלת ההוצאה. סיפרתי על תוכן הספר והיא הביעה נכונות להוציאו לאור. והוסיפה: זה יעלה לך עשרים אלף שקל. שאלתי מדוע והיא השיבה: זה מה שעולה עריכת ספר. הסברתי בעל פה ואחר כך במייל מפורט כי איני זקוק לעריכה. כי כבר ערכתי בימי חיי וכתבתי עשרות ספרים. חלק מהם נמכרים עד היום בסטימצקי.

לא קיבלתי תשובה ובלית ברירה התחלתי ללמוד את הנושא של הפקת עצמית. נתברר שהדבר לא מסובך. בעקבות מהפכת הדיגיטציה הפקת ספר הפכה קלה וזולה מכפי שהיתה אי פעם.

פניתי לפרופסור עוז אלמוג שקראתי באיזה מקום שהוציא את ספרו "דור ה-Y" בהוצאה עצמית. הוא סיפר לי כי מצא  עורך גרפי מצוין, חרדי תושב מודיעין עילית. תפקיד העורך הגרפי הוא לעמד את הטקסטים המגיעים ממסמך Word בתוכנה ייעודית (במקרה זה Adobe InDesign) ואז לייצא לקובץ PDF שמכונת הדפוס הדיגיטלית יכולה להדפיס כספר (ספרו של עוז אלמוג החל כספר בהפקה עצמית אך נרכש על ידי הוצאת מודן והפך לרב מכר).

השלב הבא בהפקה הוא מציאת בית דפוס. סיור בגוגל העלה שורה של בתי דפוס דיגיטליים המציעים לך הפקת ספר כולל כריכה במחיר סביר. אני חייב להודות שהגילוי הזה הפתיע אותי. בתי הדפוס שהכרתי במהלך הקריירה העיתונאית והספרותית שלי היו מבוססים על אותיות עופרת, מכונות רועשות וריח חריף של אדי עופרת וצבע טרי. לעומתם נראים בתי הדפוס הדיגיטליים נקיים כמו חדר ניתוח.

בעבר הפקת ספר חייבה להדפיס כמות גדולה של ספרים כדי שבכלל כדאי יהיה להתחיל בעבודה. ואחר כך להעביר את החומר המודפס לכריכה. בדפוס הדיגיטלי אתה יכול להדפיס כל כמות, גדולה וקטנה באותו מחיר ליחידה. כאן הכל נעשה במכה אחת. אם לסכם, נתברר שהפקת 500 ספרים מחייבת השקעה של כ-15 אלף ש"ח לערך. אם תמצא מספיק קונים לא תתעשר, אבל תכסה לפחות חלק גדול מהוצאות ההפקה שלך.

הבעיה העיקרית של ספר בהפקה עצמית היא בעיית השיווק. איך להביא את הספר לידיעת הציבור, איך לספק אותו למעוניינים ואיך לגבות את התשלום בצורה נוחה וחוקית. מה שניתן לומר  הוא שניתן להגיע לשיווק יעיל לא פחות ואולי יותר מאשר באמצעות רשתות סטימצקי וצומת ספרים. וגם להגיע לחשיפה גדולה באינטרנט שהיא יעילה יותר מביקורת בעיתונים שאיש כבר אינו קורא.

הפצה ברשתות אינה מבטיחה לך שספרך יימצא בכל סניף או שיוצג בקדמת חלונות הראווה. אחרי ביטול חוק הספרים אתה עלול לגלות שלמחיר שקבעת לספר אין כל משמעות מעשית. הרשת יכולה למכור את הספר במבצע שלושה במאה.

איך לרכוש את "בריחה מצפת":

  1. לקנייה מאובטחת באינטרנט באמצעות כרטיס אשראי הקליקו כאן.

  2. באמצעות שיק לפקודתי לכתובת ת.ד. 940 רמת גן 5210901

  3. בחנויות ספרים פרטיות 

  4. ניתן לרכוש את הספר  בחנויות הבאותרובינזון – נחלת בנימין 31 תל-אביב 03-560-5461דניאל מינצר ספרים גוש עציון  052-5662293 ת.ד. 6667 אפרתסוכנות נדב  רחוב ירושלים 22 צפת 04-6920813
  5. יש לטלפן לחנות כדי לוודא שנשאר במלאי

 

לא ספר בתולים

כפי שציינתי "בריחה מצפת" איננו ספר הבתולים שלי. פרסמתי וערכתי כ-50 ספרים שרובם זכו לתפוצה של ארבע ספרות. חלק מן הספרים רשומים בערך הנושא את שמי בויקיפדיה. חלק אחר רשום באתר "סימניה". רשימה מלאה נמצא בספריה הלאומית.

למרות הספרים הרבים שכתבתי וערכתי איני רואה עצמי סופר, דהיינו מי שעוסק באָמָּנוּתִ הכתיבה. לא כתבתי רומנים פרי דמיוני. לא כל ספר הוא מעשה ידי אמן. יש ספרים שכותביהם אוּמָנִים. אוּמָן הוא בעל מלאכה. אחרי למעלה מ-50 שנה של עיסוק בתקשורת, כולל כתיבה ועריכה של ספרים רבים אני חושב שאפשר לומר שאני בעל מלאכה בתחום הכתיבה. 

אבל כמו שנאמר בכותרת:

לכל אדם יש סיפור חיים, סיפור משפחה, רעיונות מקוריים, תובנות, תחביבים, הגיגים, בעיות, שאלות ומשאלות ואולי גם בשורות.

וכל אחד יכול לכתוב להפיק ולהוציא לאור ספר והניסיון שלי יוכיח.

ספרים שכתבתי וערכתי בעבר:

רבין

אילין

ירושלים שלי

איכות הסביבה

תל אביב

סידרה של סיפורי התנ\,ך ב-16 ספרים

סידרה של סיפורי התנ"ך ב-16 ספרים

השאר תגובה