פרופסור מאוניברסיטת קולוראדו, וורד צ'רצ'יל, הכריז כי הפיגוע במגדלי התאומים היה מוצדק * הוא נימק את דבריו בכך שכל אחד מן האנשים שהיה במגדלים היה "אייכמן קטן" * כמו הנאצים, גם היושבים במרכז הסחר העולמי ביקשו להשתלט על העולם * אבל שם לא מקבלים פרסים על הכרזות כאלה והוא פוטר מעבודתו
את הסיפור הזה שלח לי הקורא שבתי לרנר השוהה בבוסטון. הוא הזדעזע ממה שכתבתיי כאן על מחקרה של טל ניצן שקבע כי העובדה שחיילי צה"ל לא אנסו פלסטיניות מעיד על גזענות וכי המעשה שלהם שקול לפשע מלחמה. (ראה המאמר "הפתולוגיה של האקדמיה בישראל
מיהו וורד צ'רצ'יל?
ו
פורמלית הוא "פרופסור ללימודים אתניים" – תחום עיסוק אקדמי, שמאחוריו מסתתרים הרבה אנטישמיים שונאי אמריקה ושונאי התרבות המערבית בכללותה. בגלל מראהו החיצוני הדומה לאינדיאני (ראה צילום) הוא טיפח את האגדה שמוצאו אינדיאני אך מסתבר שהוא לבן אם כי לא ממוצא אמריקני. במחקריו התרכז בהיסטוריה של ארצות הברית והרבה לפרסם מאמרים ומחקרים שבהם האשים את הגזע הלבן בהשמדה שיטתית ומכוונת של האינדיאנים.
המאמר שעורר זעם
בשנת 2001 הוא פרסם מאמר שעורר כלפיו גל זעם בארצות הברית. במאמר כתב כי ההתקפה על מגדלי התאומים היתה תגובה לפרובוקציה אמריקנית. אלה שמצאו את מותם במגדלי התאומים, כתב, לא היו אזרחים חפים מפשע. הם היו שותפים לפעולות השמדת עם שביצעו האמריקנים, בדיוק כמו התפקיד שמילא אייכמן באירגון השואה. במקביל לעבודתו האקדמית והספרותית (הוא פרסם 14 ספרים ומאות מאמרים) עסק וורד צ'רצ'יל בפעילות פוליטית אינטנסיבית של חוגים קיצוניים. במהלך פעילותו ביקר בלוב כדי לקבל את תמיכתו של קדאפי בתכניותיו. השערוריה סביב מה שכתב ב-2001 פרצה רק כמה שנים לאחר מכן בעקבות ויכוח פומבי שנערך בנושא. רבים דרשו את פיטוריו של הפרופסור אך באמריקה קשה מאד לפטר מרצה בגלל דעות שהביע, תהיינה קיצוניות ככל שתהיינה. החופש האקדמי שם הוא מקודש.
פוטר כפלגיאט
החופש מקודש אבל האקדמיה אינה הפקרות. שלטונות אוניברסיטת קולוראדו החליטו לפשפש בעבודתיו האקדמיות של צ'רצ'יל וגילו להפתעתם שהוא הצליח לשטות באקדמיה עשרות שנים. נמצא כי עבודתיו היו סיכומים של עבודות שעשו אחרים וחלקם היו ממש פלגיאטים. זה היווה סיבה מספקת כדי לפטר אותו והוא פוטר. זה לא הפריע לצ'רצ'יל לחזור לאוניברסיטה ולהופיע בכמה הרצאות ביוזמתו ובתמיכת המה עשרות סטודנטים מאוהדיו אך הוא הפסיק להיות חבר הסגל של האוניברסיטה. והרצאותיו אינן נותנות נקודות זכות לסטודנטים הבאים לשמוע אותו.
פינגבאק: הפתולוגיה של האקדמיה בישראל | היגיון בשיגעון
פינגבאק: האם אפשר לסמוך על ארצות הברית? | היגיון בשיגעון
פינגבאק: איך הפכו פעילי זכויות האדם לשוללי הציונות ותרומת אהרון ברק לתהליך | היגיון בשיגעון
פינגבאק: האם אפשר לסמוך על ארצות הברית נוכח האיום האיראני | היגיון בשיגעון
פינגבאק: כל מה שידענו על אובמה ועל ארצות הברית והצלחנו להדחיק | היגיון בשיגעון